loading...

Over vitaliteit 

Over de praktijk 

Over Romy Quint 


Stel een vraag

Naam

Email

Bericht

loading

Hoe gaan we te werk?

Deelname aan een workshop, of een afspraak maken voor een consult bezorgt je gegarandeerd een zeer doeltreffende persoonlijke transformatie die resulteert in een nieuw perspectief en het in balans brengen van je emoties.

De methode die we daarbij gebruiken is ontwikkeld door Dr. John Demartini, en het resultaat van meer dan 39 jaar onderzoek en studie in tal van disciplines zoals natuurkunde, filosofie, theologie, metafysica, psychologie, astronomie, wiskunde, neurologie en fysiologie. Dr. Demartini wordt beschouwd als een van ‘s werelds grootste autoriteiten op het gebied van menselijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Hij is de oprichter van het Demartini Instituut, een eigen onderzoek en onderwijsinstelling met een curriculum van meer dan 72 cursussen over verschillende aspecten van de menselijke ontwikkeling.

Deze methodiek wordt nu gebruikt in meer dan 58 landen over de hele wereld. Miljoenen mensen hebben inmiddels gehoord van deze verlichtende, stress verminderende, conflict oplossende methode. De methode wordt gebruikt door vele psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers, gezondheidswerkers, gevangenis werkers, politie, bedrijfsleiders, financiële specialisten, filmproducenten, acteurs, politici en VN-afgevaardigden.

De Demartini Methode® is:

  • Een systematische, vooraf bepaalde reeks van mentale vragen gericht op de doelstelling je te begeleiden naar realiteit, zekerheid en dankbaarheid.
  • Een procedure die emotionele ladingen neutraliseert, mentale en fysieke reacties in balans brengt, het hart opent en de geest helder maakt.
  • Een continu denkproces en herhaaldelijk schrijven dat resulteert in het oplossen van onevenwichtige waarnemingen.
  • Een reproduceerbare wetenschap die je in staat stelt de onderliggende orde in de ogenschijnlijke dagelijkse chaos te ontdekken.

Beluister hier de audio's 'Staying Focused on Your Goals' en 'Leave Your Bagage Behind'

Voor meer informatie over Dr. Demartini en zijn werk: www.drdemartini.com.

Ontdek de helende kracht van je hart

Hartcoherentie training is geen doorsnee stress management. Het is een unieke oplossing die je laat zien hoe je emotionele en mentale energie omzet in nieuwe, bevredigende gevoelens en intelligente percepties, zodat stress verdwijnt. Het geeft je macht over de automatische stressreacties die in je neurale circuit gegrift zijn. Door het trainen van de kunst je hartritme te gebruiken om met stressvolle gevoelens om te gaan, kan je stress omzetten in herstel, energie, en nieuwe inzichten. Dit zal de gevolgen van het verouderen tegengaan door je emotioneel flexibeler te maken – het perfecte tegengif voor ons snelle en soms chaotische leven.

Grafiek LRESPercepties en emoties hebben
vergaand effect op ons autonome
zenuwstelsel en hart.

Veel cliënten, vooral managers, hebben geleerd dat het hart ‘zacht’ is en je in het bedrijfsleven moet vertrouwen op je hoofd. In feite is het tegendeel waar. Je hart is je belangrijkste bron van kracht en macht.
Het hart is niet waar je overmant wordt door emoties; het is de bron van kracht om ze te transformeren. Je lichaam is ontworpen om via je hart je emoties te beheersen en heldere inzichten te krijgen. Vanuit het hoofd handelen is makkelijker in de huidige maatschappij, het is wat mensen automatisch doen door hun conditionering.

Het vergt moed om emoties ter harte te nemen en de technieken voor zelfregulering te gebruiken. En het is iets waar je bewust voor moet kiezen. Het vergt moed om je emoties te leren beheersen vanuit de intelligentie van je hart. Het is makkelijker de emoties als gevolg van mispercepties van je geest te ervaren – en daarmee ziekte en lichamelijke klachten te riskeren.

Zodra de intuïtieve stem van het hart wordt ingeschakeld, zijn geest en emoties meer in harmonie met het hart. Er zijn praktische methoden nodig om de verhouding tussen hart, geest en emoties te optimaliseren. Hoe meer je oefent, hoe meer vooruitgaat. Je inzetten wordt makkelijker naarmate je resultaat ziet en merkt hoeveel meer energie je overhoudt.

Het woord moed – ‘courage’ komt van het Latijn en Frans afgeleide woord voor hart, coeur. Het vergt moed om eerlijk te zijn en stressvolle gevoelens zoals frustratie, weerstand en angst toe te geven. Moed is een kwaliteit van geest, een geestelijke of morele innerlijke kracht, het lef angstige gedachten te weerstaan. Moedig zijn is kwetsbaar zijn, in contact met wat je voelt, terwijl je de kracht hebt terug te gaan naar je hart en niet vervalt in ongezonde stress reacties.

Gerenommeerde bedrijven als Sony, Shell, Cisco, Boeing, Unilever, BP en Liz Claiborne, gingen je voor, waarbij met behulp van evaluaties voor en na deelname de voortgang werd bijgehouden. Een onderzoek van bijna 1400 medewerkers van vijf internationale bedrijven – zes maanden nadat ze begonnen met hartcoherentie training – gaf de volgende duurzame resultaten: 60 procent vermindering van angst, 45 procent minder uitputting, 41 procent reductie in plannen om baan op te zeggen, 24 procent verbetering in het vermogen om zich te concentreren, 25 procent verbetering in het luisterend vermogen en 17 procent verbetering in conflicten thuis / op het werk.

Op scholen wordt geconstateerd dat veel kinderen gebukt gaan onder problemen thuis of met andere kinderen. Opvoeders hebben ontdekt dat kinderen die deze technieken leren om angst en stress los te laten – en hun houding en perceptie veranderen – hun testscores snel kunnen verbeteren. Gecontroleerde studies met middelbare scholieren tonen verbeteringen van 14 tot 35 procent in wiskunde en lezen in slechts drie weken. Dat is nog eens veerkracht!


Een verandering in het hart, verandert alles

Facebook

Quint Essential