loading...

De Kosmische Boekhouding

In iedere relatie, of deze nu zakelijk of persoonlijk is, houden we stiekem een boekhouding bij van kosten en baten. Moeten we erop letten dat we genoeg terugkrijgen voor onze investeringen? Of kunnen we ons beter richten op belangeloos geven, als we onze relatie met onszelf en anderen willen verbeteren?

Boekhouding

In iedere relatie, of deze nu zakelijk of persoonlijk is, houden we stiekem een boekhouding bij van kosten en baten. Moeten we erop letten dat we genoeg terugkrijgen voor onze investeringen? Of kunnen we ons beter richten op belangeloos geven, als we onze relatie met onszelf en anderen willen verbeteren?

Als je moeite hebt te ontvangen, maak je het jezelf moeilijk om te geven. Ook wanneer je moeite met geven hebt, belemmer je je ontvangst. Omdat het universum perfect in balans blijft, zijn deze twee kanten van uitwisseling synchroon en in evenwicht, ook al lijkt dat in eerste instantie voor de meeste mensen niet zo te zijn. Het universum houdt schepping en vernietiging constant in balans; het geeft in de vorm van schitterende sterren en neemt door middel van zwarte gaten. Jij bent niet anders.

Wanneer je het idee hebt iets voor niets weg te geven, of iets gratis te krijgen, verlaagt je gevoel voor eigenwaarde. Het is je gevoel voor eigenwaarde dat je rijkdom, of wat je jezelf toestaat te zijn, doen en hebben in het leven bepaalt. Je eigenwaarde is rechtstreeks evenredig verbonden aan je vermogen om geven en nemen in balans te brengen.

Het is verstandig om de vergoeding voor je diensten vooraf te bepalen. Als je een service aan iemand aanbiedt zonder vooraf een eerlijke beloning te bepalen, bestaat de kans dat dit je gevoel voor eigenwaarde verlaagt, en uiteindelijk ook de eigenwaarde van de mensen aan wie je je service verleent. Duidelijke omschrijving van wat je graag zou hebben in ruil voor je dienst bevrijdt anderen van het moeten raden wat hun betaling zou kunnen zijn. Dit niet doen verlaagt de waarde van je service omdat ze zich onzeker of verplicht voelen, of het gevoel hebben dat ze het niet verdienen. Mensen hebben de neiging om meer waarde te hechten aan de dingen waar ze voor betalen. Betalen hoeft niet perse in de vorm van geld, maar betaling betekent wel een bepaalde vorm van uitwisseling die een gelijke waarde heeft. Dat kan in de vorm van geld, waardering, relatie, prestige, of een andere vorm van vergoeding, maar het is van groot belang om te bepalen wat je graag zou ontvangen voor wat je graag zou willen geven; om je innerlijke waarde voor je naar de buitenwereld gerichte diensten te bepalen.

Wil je meer leren over de ‘kosmische boekhouding’, en hoe je deze praktisch toepasbaar maakt voor de waan van alledag? Meld je dan nu aan voor ‘De Transformatie Ervaring – van stress naar succes’ waar de wet van wederkerigheid glashelder wordt en de balans in jouw leven zichtbaar. Deze dag is de meest krachtige, effectieve en efficiënte weg naar persoonlijke transformatie.

In juni & september kan je met ons mee op reis. Kijk voor meer informatie op Travel & Transformatie of neem contact op via mail@quintessentialcoaching.nl
Wederkerigheid is een universele wet die mondelinge of schriftelijke afspraken elke keer overtroeft, zelfs als je het niet gelooft.

 $(function(){ $(".tweet").tweet({ join_text: "auto", username:"QuintCoaching", avatar_size: 48, count: 3,auto_join_text_default: "",auto_join_text_ed: "", auto_join_text_ing: "", auto_join_text_reply: "", auto_join_text_url: "",loading_text: "loading tweets...",divId:"mtweet1" });});

Facebook

Quint Essential