loading...

Stressvrij op reis – 5 tips om te onthaasten

Nog even en dan breekt de vakantieperiode weer aan. De meeste mensen nemen in deze periode iets langer vrij dan de rest van het jaar. Heel gezond, want vaak duurt het wel even voordat we echt kunnen ontspannen en ons vakantieritme gevonden hebben. Deze vijf simpele tips zullen je voor, tijdens en na de vakantie helpen om maximaal van je vrije dagen te kunnen genieten!

 
Stressvrij op reis – 5 tips om te onthaasten

Nog even en dan breekt de vakantieperiode weer aan. De meeste mensen nemen in deze periode iets langer vrij dan de rest van het jaar. Heel gezond, want vaak duurt het wel even voordat we echt kunnen ontspannen en ons vakantieritme gevonden hebben.
Deze vijf simpele tips zullen je voor, tijdens en na de vakantie helpen om maximaal van je vrije dagen te kunnen genieten!

1. Bouw rustig af.
Abrupte ‘start-stop’ werkt averechts; neem de tijd om de dagen voor de vakantie zaken over te dragen aan collega’s en rustig in te pakken. Tot het laatste moment in ‘ren-je-rot’ modus heeft effect tot ver in je vakantie waardoor je er minder van kan genieten.

2. Maak je hoofd leeg.
Stel lijstjes op; één met wat je graag mee wil nemen en één met taken die kunnen wachten tot na de vakantie. Dat geeft rust in je hoofd. Bovendien weet je zo na terugkomst precies waarmee je aan de slag kan en kost het je na de vakantie minder tijd om weer ‘in te komen’.

3. Voorkom dat je op vakantie dingen ‘moet’.
Plan je vakantie niet helemaal vol, en kijk per dag waar je zin in hebt. Liever lui, of iets actiefs doen… Het kan allemaal! In de waan van alledag ‘moeten’ we vaak al genoeg, grijp je kans om lekker te doen waar je zin in hebt.

4. De kracht van het nu.
Zet je telefoon zo veel mogelijk uit en probeer van het moment te genieten zodra je op plaats van bestemming bent. Proef het eten, voel de zon op je huid, laat de boel de boel en geniet!
5. Een foto van een mooie dag.

Hoe hou je dat zomergevoel nou tot ver na de vakantie vast? Maak een foto van een mooi moment en gebruik hem als achtergrond van je telefoon of computer. Probeer elke keer als je naar de foto kijkt het gevoel van dat moment weer even op te roepen

Ik wens je alvast een heel fijne vakantie!

‘De Transformatie Ervaring – De reis van je leven’
Deze zomer kan je ook met Quintessential Coaching op reis. De reis is er – naast flink genieten en ontspannen! – op gericht de kwaliteit van je dagelijks leven te verbeteren. Je krijgt niet alleen de kennis, strategie en de know-how, maar ook de mogelijkheid om je ideeën en doelstellingen te implementeren en waar te maken. Je leert stappen te zetten die je direct toe kan passen in je dagelijks leven. Een inspirerende reis in zowel de innerlijke als uiterlijke wereld. Er worden elke ochtend in workshops praktische tools & technieken aangereikt die bruikbaar zijn in het leven van alledag. Verder is er uitgebreid tijd om te lezen, uit te rusten, heerlijk te eten & drinken en van de omgeving te genieten. Bij 'Travel & Transformatie' op de website vind je meer informatie. Op facebook kan je foto’s van de locatie zien.

Hoe zien de dagen eruit?
Elke ochtend na het ontbijt is er drie uur training. Rond die tijd nemen we ook het makkelijkst informatie in ons op. De rest van de dag is er uitgebreid de tijd om de omgeving te verkennen, of met een boek bij het zwembad te liggen. Zo groei je deze week maximaal, zonder dat het echt als ‘werken’ of ‘leren’ voelt.

BOEK NU via mail@quintessentialcoaching.nl

Hoe we onze dagen doorbrengen, is natuurlijk, hoe we ons leven doorbrengen. ~ Annie Dillard

 $(function(){ $(".tweet").tweet({ join_text: "auto", username:"QuintCoaching", avatar_size: 48, count: 3,auto_join_text_default: "",auto_join_text_ed: "", auto_join_text_ing: "", auto_join_text_reply: "", auto_join_text_url: "",loading_text: "loading tweets...",divId:"mtweet1" });});

Facebook

Quint Essential