loading...

Zie je familie vanuit een nieuw perspectief

Soms kijken we naar onze familie en bestempelen deze als gebrekkig. Maar wat als we een groter en beter beeld van onze familie kunnen krijgen, en we hebben de tijd nog niet genomen om het te kunnen zien? Hoe zou het je familierelaties veranderen?
Denk terug aan de laatste keer dat je een probleem had binnen je gezin. Maakte het je ongelukkig, ontevreden, leidde het tot burn-out of tot stress? zei je tegen jezelf: "Dit is de laatste keer. Ik heb genoeg van dit gedoe! Dit moet stoppen.”?

Er zijn in totaal meer dan 4.600 eigenschappen, en in een gezin zijn ze allemaal aanwezig. Er is een evenwicht van alle bij elkaar behorende tegenstellingen in het universum, in de natuur, en ook in de familie. Net als in de wereld, is er in de familie altijd een behoud van vrede en oorlog. Op sommige momenten worden de familiebanden sterk aangehaald, en later vallen deze weer uit elkaar. We hebben vrede en oorlog, eenheid en verdeeldheid in onszelf, in het gezin en in de wereld. Als je door de jaren heen naar jezelf en je familie kijkt, zal je dit keer op keer terugzien. 

De wet van compensatie leert ons dat er geen winst is zonder verlies, en geen verlies zonder winst. Er is een constant behoud van vrede en oorlog, op elk niveau van het bestaan; binnen het kleinste atoom, een individu, een familie-systeem, de wereld en binnen het universum. Op elk moment is er een perfecte balans. Hoe beter je deze natuurwet begrijpt, hoe makkelijker het voor je zal zijn om het gezin te waarderen zoals het is. 

In ieder gezin komen situaties voor waarbij interne of externe omstandigheden een overweldigend probleem lijken. Voor velen bepalen deze omstandigheden hun leven. Voor velen worden deze omstandigheden littekens voor het leven, tenzij de gebeurtenissen worden erkend als zegeningen. Wanneer je zwaarste probleem je grootste zegen wordt, ben je genezen. De natuur geeft geen problemen zonder mogelijkheden, of ongeluk zonder zegeningen.

Sommige gezinnen hebben problemen die lange tijd voortslepen. Anderen lijken hun problemen vrijwel meteen in de kiem smoren. Het zijn niet de omstandigheden die het probleem veroorzaken; het is hoe je ermee omgaat wat bepaalt of een voorval een probleem wordt. Wijsheid is het onmiddellijke besef dat elk probleem tevens een zegen is. Sommige ogenschijnlijke 'tegenslagen’ leggen de zegeningen niet direct bloot. Maar ze zijn er altijd 

Problemen zijn uiteindelijk zegeningen. Zij zijn de keerzijde van de medaille. Veel mensen zijn tijdelijk aangedaan door moeizame relaties, om er vervolgens op een later tijdstip achter te komen dat de aanvaring een zegen was. Hun grootste uitdaging bleek hun hun grootste overwinning. 

Zolang uiterlijke situaties je leven beheersen, kan je een leven vol problemen verwachten. Maar zodra je de controle over je reacties neemt, en ze omzet in dankbaarheid zal je leven veranderen.

Wees dankbaar. Je zal nooit worden belast met een probleem dat je niet aankan. De volgende keer dat je met een probleem geconfronteerd wordt, vraag je jezelf: "Wat zijn de verborgen zegeningen? ' Hoe dieper je kijkt, hoe makkelijker je ze zult ontdekken, waardoor je teleurstelling, woede en depressie verdwijnt.

Geen boom stond sterk zonder wind.
Geen groep stond sterk zonder ketter.
Niemand kan sterk zijn zonder een uitdaging .
Dus wees dankbaar voor die van jou .

Doe mee met De Transformatie Ervaring en leer de waarheid achter de uitdagingen in je gezin. Tijdens deze bijzondere dag vergaar je inzichten die belangrijk voor je toekomst zullen blijken.

Het klinkt misschien wat 'zwaar', maar het wordt een leuke en zeer praktische dag. 

Wat je zult leren:

  • Begrijp de dynamiek van je gezin van herkomst, en van je huidige relaties
  • Geniet meer van je partner, kinderen, ouders en andere mensen in je familie
  • Begrijp waarom bepaalde gebeurtenissen zich hebben voorgedaan in je familie
  • Krijg meer waardering voor je huidige relaties
  • Krijg meer waardering voor jezelf

Tickets: €147 enkel, €277 duo. Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers.


Gun jezelf deze unieke ervaring. Je bent het dubbel en dwars waard!

 $(function(){ $(".tweet").tweet({ join_text: "auto", username:"QuintCoaching", avatar_size: 48, count: 3,auto_join_text_default: "",auto_join_text_ed: "", auto_join_text_ing: "", auto_join_text_reply: "", auto_join_text_url: "",loading_text: "loading tweets...",divId:"mtweet1" });});

Facebook

Quint Essential