loading...

De zeven angsten

Er ligt ondernemerschap in een ieder van ons. Het verschil tussen degenen die actie ondernemen om hun dromen te creëren en degenen die dat niet doen, ligt aan twee dingen. Één is overgave aan één van de angsten in de 7 gebieden van het leven, en de andere is niet duidelijk zijn over wat het is dat je graag zou willen doen.
Dr. John Demartini geeft aan hoe te breken met die angsten en hoe je duidelijkheid krijgt over wat het is dat het meest inspirerend is voor jou, zodat je kunt beginnen met geld verdienen door te doen waar je van houdt. De 7 angsten zijn:

  • De angst om te breken met algemeen aanvaarde normen, het breken van gevestigde ethiek en het doen van iets waarvan je niet gelooft dat het aanvaardbaar is voor gezagsdragers, zoals de kerk of overheid. Met deze angst maak je je ondergeschikt of minimaliseer je jezelf ten opzichte van iemand anders.
  • De angst dat je niet intelligent genoeg, niet creatief of fantasierijk genoeg bent of dat je niet beschikt over een diploma of de juiste referenties. Deze angst kan ons weerhouden onze werkelijke capaciteit te zien en maakt de kans juist kleiner dat we maatregelen nemen om onze inspirerende ideeën te laten groeien.
  • De angst om te falen. De angst dat we niet scoren na onze inspanningen kan soms zo overweldigend zijn dat we tegen onszelf liegen over onze dromen en zeggen 'het is niet echt belangrijk'.
  • De angst voor verlies van geld of niet voldoende geld hebben. Deze angst kan zorgen dat we in een baan blijven die ons niet inspireert.
  • De angst voor verlies van het respect van vrienden en familie. Mensen maken zich zorgen dat familieleden ze afkeuren, dat geliefden ze verlaten en dat hun vrienden ze zullen verwerpen als ze niet doen wat die mensen zien als 'het juiste'.
  • De angst voor sociale afwijzing. De angst voor wat anderen zullen denken, dat mensen je afwijzen, dat je er niet bij zal horen. Geloven dat de mening van iemand anders belangrijker is dan de jouwe kan je ervan weerhouden iets geweldigs te doen.
  • De angst om fysiek niet in staat te zijn. De angst om niet genoeg energie te hebben, niet sterk genoeg te zijn of niet de juiste looks te hebben om je visie te delen.

Dr. Demartini leert ons dat we deze angsten op kunnen lossen door 100 voordelen van het ding waar we bang voor zijn op te schrijven, totdat we zien dat we net zoveel voordelen, als waargenomen nadelen krijgen als de gebeurtenis plaatsvindt. Een angst omschrijft hij als een perceptie van een evenement met een eenzijdige 'negatieve' reactie. Als we onze waarnemingen in evenwicht brengen en we zien dat we zowel uitgedaagd worden en ondersteuning krijgen, ongeacht het evenement, zijn we verlost uit de greep van de angst. Dr John Demartini ontwikkelde het Demartini Waardebepaling™ proces dat bestaat uit een serie vragen die je helpen om kristalhelder te krijgen wat de belangrijkste gebieden van het leven zijn voor jou. Als je weet wat ze zijn ben je vervolgens in staat om je af te vragen hoe je geld kunt verdienen door te doen waar je het meest van geniet, wat leidt naar een inspirerend leven. Als je weet welke richting te kiezen en je niet door angst laat weerhouden, begin je met het nemen van gerichte stappen op weg naar je dromen. Volharding tot resultaat draagt na verloop van tijd bij tot succes. Zo simpel is het als ondernemer. 

Voor een GRATIS Waardebepaling™ formulier, of vragen rondom het werk van Quintessential Coaching en Dr. Demartini, email: info@quintessentialcoaching.nl Meer informatie? Kijk opwww.quintessentialcoaching.nl

 $(function(){ $(".tweet").tweet({ join_text: "auto", username:"QuintCoaching", avatar_size: 48, count: 3,auto_join_text_default: "",auto_join_text_ed: "", auto_join_text_ing: "", auto_join_text_reply: "", auto_join_text_url: "",loading_text: "loading tweets...",divId:"mtweet1" });});

Facebook

Quint Essential