loading...

What matters most

Kernwaarden zijn de waarden die de basis vormen waar we ons leven op bouwen. Het zijn de waarden die ten grondslag liggen aan de manier waarop we met elkaar omgaan, ons werk doen en ons spel spelen. Het zijn de praktische waarden die we elke dag gebruiken (of zouden moeten gebruiken) in alles wat we doen
Iedereen heeft leegtes in zijn leven, bewust of onbewust. Deze leegtes zijn wat je waarneemt als meest ontbrekend in je leven. Deze leegtes bepalen je waarden – wat je waarneemt als afwezig (een leegte) in je leven wordt wat je waarneemt als belangrijkst (een waarde) in je leven. Je onderliggende, persoonlijke leegtes drijven je bovenliggende, publiek tentoongestelde waarden.

Zingeving betekent: het vullen van je ogenschijnlijke leegtes. De hiërarchie van je leegtes bepaalt de hiërarchie van je waarden. De hiërarchie van je waarden bepaalt hoe je waarneemt en hoe je handelt in de wereld en daarom bepalen ze je bestemming. Omdat je waarden veranderen met de tijd, kan je lot dat ook. De optelsom van je waarden bepaalt je levensreis. Je ultieme of relatief onveranderlijke kernwaarde bepaalt je reis het meest.

Hoe belangrijker een waarde is, des te hoger zal het scoren op je hiërarchie van waarden en des te meer discipline en orde ermee gepaard gaat. Hoe onbelangrijker een waarde is, des te lager het zal scoren op je hiërarchie van waarden; je zal minder discipline en meer chaos hebben op dat vlak. Als je leeft volgens je hoogste waarden word je geïnspireerd en ontwaakt het genie in jou. Als je leeft volgens je lagere waarden leef je continu buiten motivatie. Je huidige handelingen in je leven weerspiegelen je huidige hoogste waarden.

Hoewel het bepalen van je waarden praktisch bruikbaar is in je dagelijkse leven, ontbreekt  het je in werkelijkheid aan niets – dat wat lijkt te missen is aanwezig in een andere, niet-erkende vorm. Echter, wat lijkt te ‘ontbreken’, wordt wat ‘belangrijk’ lijkt te zijn . Dit is de reden waarom onze leegtes aanleiding geven tot onze waarden. Je vervult een leegte of waarde zowel via waarneming of actie.

Denk na over de dingen waar je graag je tijd aan besteed, de dingen die je mooi vindt in je huis, de dingen waar je altijd energie voor hebt en niet te moe voor bent om te doen, denk aan de dingen waar je gemakkelijk geld aan uitgeeft en kijk waar in je leven je doelgericht en gedisciplineerd bent. Denk na over welke dingen je graag na denkt en praat. Er zijn zeven gebieden van het leven die we kunnen bekijken: op spiritueel, mentaal, beroepsmatig, financieel, familiaal, sociaal en fysiek vlak.

Wil je glashelder krijgen wat de belangrijkste gebieden van het leven zijn voor jou, download dan hier  GRATIS het Waardebepaling™ proces aan. Als je weet wat waardevol is voor jou ben je vervolgens in staat om je af te vragen hoe je geld kunt verdienen door te doen waar je het meest van geniet, wat leidt tot een inspirerend leven.

Voor meer informatie mail@quintessentialcoaching.nl

Vraag niet aan de wereld, wat de wereld van jou wil. Vraag in plaats daarvan aan jezelf, wat jou echt tot leven brengt.
En ga dat dan doen: dat wat jou echt tot leven brengt. Want dat is wat de wereld nodig heeft: mensen die werkelijk leven. – Howard Thurman
 

 $(function(){ $(".tweet").tweet({ join_text: "auto", username:"QuintCoaching", avatar_size: 48, count: 3,auto_join_text_default: "",auto_join_text_ed: "", auto_join_text_ing: "", auto_join_text_reply: "", auto_join_text_url: "",loading_text: "loading tweets...",divId:"mtweet1" });});

Facebook

Quint Essential